EL SECTOR AUDIOVISUAL VALENCIÀ MILLORA EL SEU POSICIONAMENT EN ELS MERCATS I FESTIVALS ESTATALS I INTERNACIONALS

L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual serà l’encarregada de gestionar gloVAL

Acompanyarà el sector en formació, promoció de les produccions i presència en mercats, festivals i laboratoris creatius

La consellera Raquel Tamarit ha presentat, junt amb la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Teresa Cebrián, i el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, un nou projecte comú entre les dues institucions.

Segons la consellera Tamarit: “Iniciem la configuració de gloVAL, l’organisme que reforçarà la presència estatal i internacional de la producció audiovisual valenciana. Es tracta que el nostre sector audiovisual tinga un punt de referència perquè l’acompanyem en el desenvolupament de projectes per a optar a ajudes de fora del nostre territori i també per a consolidar la presència de les nostres produccions en mercats i festivals de primer ordre d’arreu del món”. 

Aquest nou organisme el gestionarà directament l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual gràcies al suport econòmic del departament dirigit per la consellera Raquel Tamarit. En aquest sentit, la titular de Cultura ha explicitat que “hem quasi triplicat el pressupost que assignem per a 2023 a l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual fins a arribar als 260.000 euros, perquè considerem que és una pota fonamental en l’estructura d’acompanyament, reconeixement i promoció de l’audiovisual valencià. Per això, la creació de l’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià està acompanyada també de dotació econòmica. Estem segures que amb la unió de forces, junt amb la direcció adjunta d’Audiovisuals de l’IVC, les nostres produccions tindran major visibilitat i rellevància en l’exterior”.

Teresa Cebrián ha agraït a la consellera el compromís que té amb el sector audiovisual valencià amb la posada en marxa d’aquesta oficina, “tan necessària per a reforçar la nostra indústria i donar a conéixer les empreses i professionals del sector més enllà del nostre territori”.

També ha agraït la confiança depositada en l’Acadèmia per a desenvolupar el projecte, un projecte totalment d’acord amb els objectius que es va marcar l’Acadèmia en la seua primera declaració fundacional: “Amb la posada en marxa de gloVAL, contribuirem a cohesionar el sector promocionant, tant en l’àmbit estatal com internacional, les creacions generades en el nostre territori, la qual cosa ens permetrà ser el motor per a l’externalització de l’audiovisual valencià”.

gloVAL – Oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià

gloVAL disposarà d’una seu pròpia dins de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual i també d’un equip humà per a desenvolupar accions. Les activitats que durà a terme s’iniciaran a partir del segon semestre de 2023.

Entre les seues funcions, s’encarregarà d’organitzar esdeveniments de suport a l’audiovisual valencià en l’àmbit estatal i internacional; de promoure  l’audiovisual en mercats i laboratoris estatals i internacionals; acompanyar en la participació de produccions valencianes en festivals estatals i internacionals; també assessorar per a internacionalitzar projectes audiovisuals valencians en desenvolupament; donar suport i crear bosses de viatge i acreditacions per a fomentar la participació de les empreses i associacions en l’àmbit internacional; difondre els calendaris, terminis i condicions de participació en festivals i mercats audiovisuals, així com de les diferents convocatòries d’ajudes de caràcter estatal i internacional, i organitzar cursos de formació en internacionalització a les empreses audiovisuals valencianes.

Així mateix, gloVAL es coordinarà amb festivals, mercats i laboratoris que compten amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i també establirà ponts amb altres institucions públiques i privades com l’ICEX, l’IVACE, l’Oficina MEDIA España, Catalan Films o la Plataforma d’Internacionalització de la Cultura Valenciana.

error: Content is protected !!