El fil conductor és la situació de les dones migrants i les raons per les quals abandonen els seus països d’origen
La mostra de l’artista hispano brasilera Séfora Camazano estarà oberta des d’esta vesprada fins al pròxim 30 de juliol. El projecte naix de la investigació de l’artista sobre la migració de la dona a Espanya i les causes que l’han portada a forçar la marxa dels seus països.
La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha assenyalat que esta exposició que presenta el Museu d’Història “és una oportunitat única per a reflexionar sobre la realitat de les dones immigrants i comprendre millor les seues vivències i les seues lluites i com podem visibilitzar-les en la nostra societat” i ha animat a visitar la mostra que té entrada gratuïta
L’exposició presenta 30 retrats de dones immigrants de 15 nacionalitats diferents i diversos orígens, edats i cultures. Totes elles han patit violència als seus països d’origen, la qual cosa les va portar a abandonar les seues vides per a buscar un futur millor. La mostra vol posar en relleu així un problema global en la migració femenina.
La mostra, comissariada per Miguel Arce, està composta per un muntatge de trenta fotografies de gran format, totes elles amb el fil conductor del retrat, instal·lades sobre una estructura envolupant en la qual es mostren diverses escenes de la vida quotidiana de la dona representada.
El disseny expositiu està creat per a qüestionar al visitant i provocar una reflexió personal sobre els efectes positius de la migració i de la diferència cultural. En l’obra de Séfora Camazano destaca sempre el seu intent de qüestionar la visió estereotipada de les persones migrants evitant alhora una imatge excessivament pròxima a la glorificació èpica.