La mostra ofereix un testimoniatge gràfic i audiovisual de les transformacions aconseguides per les associacions civils, amb una mirada local i global al mateix temps
L’exposició, produïda pel Consorci de Museus, amb la col·laboració de la Fundació Horta Sud, està disponible fins al 5 de novembre en les sales 1 i 2 del CCCC
El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont, ha presentat l’exposició ‘Les victòries cal saber veure-les’, que realitza un viatge a través de la història del moviment associatiu i que pot visitar-se en les sales 1 i 2 del CCCC fins al 5 de novembre.
En la presentació, el director del CCCC ha estat acompanyat pel director de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta Balastegui, i el comissari de l’exposició, Jordi Serrano Blanquer.
La mostra, produïda pel Consorci de Museus, s’emmarca en la celebració del 50 aniversari de la Fundació Horta Sud, que ha col·laborat en l’exposició. El recorregut històric que realitza ‘Les victòries cal saber veure-les’ està format per material gràfic, audiovisual i objectes que donen compte de l’evolució dels moviments ciutadans, amb més atenció als sorgits a les comarques valencianes, però també amb una mirada global.
“El Centre del Carme és un espai de trobada, d’intercanvi de punts de vista i, per tant, un reflex de com es va transformant la nostra societat. ‘Les victòries cal saber veure-les’ és una mostra d’aquesta evolució, a través de la mirada del moviment associatiu. Molts dels col·lectius que apareixen en l’exposició han sigut els protagonistes de grans millores al nostre territori i d’importants conquestes socials”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.
“És necessari donar valor a drets que hui tenim garantits gràcies a la unió de les persones, perquè demostren que la democràcia no és un regal, sinó un treball de la societat civil organitzada, de la lluita de milers de persones anònimes. Veiem créixer per tot el món corrents reaccionàries que fan perillar avanços aconseguits en matèries com el feminisme o l’ecologisme. Cal reivindicar les victòries passades i presents i reflexionar col·lectivament per a construir el millor futur possible”, indica el director de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta Balastegui.
“L’exposició està pensada per a explicar a les noves generacions la llarga tradició de la qual provenim, marcada per la lluita de moltes persones, en condicions duríssimes i moltes deixant-se la vida, per a llegar-nos les llibertats i l’estat del benestar. Es tracta d’homenatjar totes aquestes persones i recordar que tot allò bo que tenim hui és gràcies al fet que, com deia Walter Benjamin, hi ha una cita secreta entre les generacions passades i la nostra per a fer un món millor”, explica el comissari de l’exposició, Jordi Serrano Blanquer.
‘Les victòries cal saber veure-les’
La lluita pel dret d’associació, la resistència antifranquista, la força del moviment veïnal durant la Transició, la protecció del territori o el feminisme com a motor de la igualtat són alguns dels temes que apareixen en aquest viatge en el temps que suposa ‘Les victòries cal saber veure-les’.
L’exposició també disposa d’una sala de reflexió col·lectiva per on passaran persones i entitats de tots els àmbits de la societat per a oferir el seu diagnòstic sobre diferents realitats i construir noves propostes ciutadanes.
La mostra està oberta al públic fins al 5 de novembre en les sales 1 i 2 del Centre del Carme.