Fins al 15 de setembre, els artistes i els grups interessats poden presentar les propostes per a formar part de la programació de les dues pròximes edicions del festival
La presentació de les propostes s’ha d’efectuar telemàticament en el web del festival
El festival Ensems, dedicat a les músiques inusuals i l’experimentació sonora i organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, obri la convocatòria artística de propostes musicals i sonores per a les edicions de 2024 i 2025.
Fins al 15 de setembre, quan s’inicia l’edició del festival d’enguany, es poden enviar propostes artístiques de grups, intèrprets i creadors i creadores per a formar part de la programació de les edicions 46a i 47a d’Ensems, que se celebraran a València el setembre de 2024 i 2025, respectivament.
La presentació de les propostes s’efectua telemàticament mitjançant un formulari que pot trobar-se en el web del festival: <ensems.ivc.gva.es>. La selecció de les propostes tindrà en compte la qualitat artística en relació a la nova creació, interpretació i posada en escena, el nivell d’innovació i originalitat i el caràcter d’estrena que té.
Ensems 2023
La 45a edició d’Ensems se celebrarà entre el 15 i el 24 de setembre en diferents recintes i auditoris de València, Castelló i Alacant. El festival Ensems és el més antic en el seu gènere a l’Estat espanyol i se celebra ininterrompudament des de 1978. Amb el lema #acaudorella, Ensems oferirà 25 activitats de diferent format, que inclouran actuacions musicals, trobades professionals i activitats pedagògiques, amb la intenció de prendre el pols a la creació sonora contemporània.
El festival Ensems està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i el Palau de les Arts Reina Sofia, i compta amb la col·laboració de l’INAEM (Ministeri de Cultura), l’Ajuntament de València, el Palau de la Música de València, l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), CaixaBank Escolta València, la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics (ISEACV), el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, la Diputació de València, la Diputació d’Alacant, Clemente Pianos, ENOA (European Network Opera Academies) i The Ernst von Siemens Music Foundation.