El grup musical va rebre el guardó de millor disc de clàssica en els Premis Carles Santos de 2022
El Museu es prepara per a rebre l’exposició ‘Sorolla i el renàixer de l’Escola Valenciana’
La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha començat amb un concert del grup musical Identidade la programació del primer trimestre de 2024 del Museu de Belles Arts de Castelló.
El dimecres 10 de gener, a les 20.00 hores, tindrà lloc la primera de les activitats de la programació del Museu amb el concert del duo Identidade, que presenta un projecte multidisciplinari que conjuga diferents disciplines amb l’objectiu de visibilitzar la creació artística de les dones. El grup està format per la guitarra clàssica d’Andrea González i la instrumentista de flauta travessera Amàlia Tortajada.
Les dos intèrprets han sigut reconegudes en les seues facetes artístiques amb diversos premis, entre els quals hi ha el de millor disc de clàssica en els Premis Carles Santos de 2022.
Este concert, que forma part del circuit Sonora, se celebrarà a les sales del Museu envoltat de les peces de la col·lecció permanent del centre. L’entrada és lliure fins que es complete l’aforament.
Cal recordar que el circuit Sonora, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, cerca acostar per tota la Comunitat Valenciana els grups i solistes que han sigut finalistes o guanyadors de l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.
Per la seua banda, el Museu de Belles Arts de Castelló organitza durant tota la temporada concerts, xarrades, tallers o activitats familiars que es complementen amb l’agenda expositiva del centre.
Exposició ‘Sorolla i el renàixer de l’Escola Valenciana’
D’altra banda, el Museu de Belles Arts de Castelló última els detalls perquè dijous que ve, 25 de gener, s’inaugure l’exposició ‘Sorolla i el renàixer de l’Escola Valenciana’, una de les exposicions temporals més importants que s’organitzaran durant 2024 a la capital de la Plana.
La mostra planteja un diàleg entre artistes valencians i considera el procés de formació, desenvolupament i projecció de la pintura valenciana de llavors, una etapa que té Sorolla com el pintor més reconegut.
L’exposició, a més de recórrer la cronologia artística del pintor amb treballs acadèmics, pintures d’història de la primera època de Sorolla i d’altres artistes referents, mostrarà seccions que imbriquen la pintura d’història, la costumista, el retrat o el paisatge.
Quatre generacions d’artistes se citaran per a permetre contemplar l’evolució i aportacions de l’Escola Valenciana entre 1871 i 1923.
Entre les obres que s’exposaran al Museu de Belles Arts de Castelló figuren peces procedents d’institucions públiques i de col·leccions privades que no s’han exposat amb regularitat en públic.