L’AULA DE NARRATIVES  DE LA UNIVERSITAT PRESENTA DUES BIOGRAFIES SOBRE LA POETA SYLVIA PLATH

L’AULA DE NARRATIVES  DE LA UNIVERSITAT PRESENTA DUES BIOGRAFIES SOBRE LA POETA SYLVIA PLATH

La programació de 2024 comptarà amb escriptors com Muñoz Molina, Ferran Torrent, Ángeles Caso, Enric Juliana o Bob Pop

El Centre Cultural de la Nau de la Universitat de València  acull dijous, 8 de febrer, en el marc de l’Aula de Narratives del Vicerectorat de Cultura i Societat, la trobada “Totes les vides d’una poeta”, entorn de les dues grans biografies de Sylvia Plath publicades al nostre país: Magia cruda. Una biografía de Sylvia Plath, de Paul Alexander (Barlin Libros / València) i Cometa rojo. Arte incandescente y vida fugaz de Sylvia Plath, de Heather Clark (Bamba editorial / València).

En l’acte participaran Raquel Bada, directora editorial de Bamba i responsable de l’edició de Cometa rojo; Alberto Haller, director editorial de Barlin Libros, responsable de l’edició i cotraductor de Magia cruda; Gudrun Palomino, cotraductora de Cometa rojo i Lucía Navarro, responsable de la segona edició de Magia cruda. Presentarà l’acte la periodista Lucía Márquez. Els ponents parlaran sobre la vida de la famosa poeta americana en relació amb la seua obra, en un acte intimista per als amants de la paraula.

Sylvia Plath (Boston 1932-Londres 1963) és una de las escriptores més admirades del segle XX. Poeta, novel·lista i autora de relats, la seua obra continua suscitant, més de mig segle després de la seua desaparició, una devoció fervorosa entre els lectors de mig món. Entre els seus llibres són clàssics contemporanis el poemari Ariel (1962), la seua novel·la semiautobiogràfica La campana de vidre, publicada sota el pseudònim de Victoria Lucas o els Poemes complets, premi Pulitzer a títol pòstum. Juntament amb Anne Sexton, Plath és considerada una de les principals conreadores del gènere de la poesia confessional, iniciat per Robert Lowell i W. D. Snodgrass. Els textos de Sylvia Plath són avui referents literaris indiscutibles, expressió de «una lírica visceral tan refulgent com ombrívola amb un arrelament que es va focalitzar sempre en el jo».

La programació de l’Aula de Narratives  de la Universitat de València  per a aquest segon quadrimestre compta amb interessants propostes que es presentaran en el Centre Cultural La Nau de la Universitat. Al març, el dia 4, Marc Carillo presentarà El derecho represivo de Franco (1936-1975); i el dia 12, Mar Garcia Puig acostarà a la Universitat La història dels vertebrats, un dels llibres més populars de 2023. A l’abril mostraran les seues novetats editorials: Antonio Muñoz Molina i Paco Cerdà, amb 1984-2024: 40 años de un Robinson literario (dia 11), i Ferran Torrent, amb Memòries de mi mateix (dia 18). Al maig arribarà el torn d’Ángeles Caso, amb Las desheredadas (dia 8); Editar en valencià, de Maite Simó, Ricard Peris, Vicent Baydal i Mercè Pérez (dia 9), i Enric Juliana, el dia 15, que presentarà Vint anys de Madrid DF. Una història política de l’Espanya actual. L’encarregat de tancar la programació d’aquest segon quadrimestre, el 4 de juny, serà el columnista i escriptor, Bob Pop amb Días simétricos.

L’Aula de Narratives de la Universitat de València, dependent del Vicerectorat de Cultura i Societat, és un pont entre la literatura i la vida universitària, que orienta les seues accions cap a l’impuls de la creació literària i la promoció de la lectura i l’escriptura a través de diferents activitats, com ara presentacions de novetats editorials. La seua programació està dirigida tant a la comunitat universitària com a la societat en general i té com a responsable la professora Cristina García Pascual, catedràtica de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València.

error: Content is protected !!