- Després de finalitzar la fase d’entrevistes, la Comissió de Valoració proposa Cerveró per a la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana
- Hernández Mora ha sigut proposada per a Arts Escèniques i Fuster Embuena per a Audiovisuals i Cinematografia
La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport proposarà al Consell nomenar Joan Josep Cerveró Beta, María José Hernández Mora i María Dolores Fuster Embuena com a nous directors adjunts de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), organisme dependent de la Vicepresidència, després de rebre al seu torn esta proposta de la Comissió de Valoració de candidatures.
En concret, finalitzada la fase d’entrevistes, la Comissió de Valoració ha proposat Cerveró per a la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana; Hernández Mora per a la Direcció Adjunta d’Arts Escèniques i Fuster Embuena per a la Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia.
Amb la seua proposta, la Comissió ha complit amb la base novena de la Resolució de 14 de desembre de 2023 del president de l’Institut Valencià de Cultura, per la qual es dona publicitat a les bases del procediment per a la selecció de les direccions adjuntes d’Arts Escèniques, d’Audiovisuals i Cinematografia, i de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) i amb la qual va arrancar el procés per a cobrir els llocs vacants de l’organisme públic.
El nomenament de les persones designades serà presentat per a la seua aprovació al Consell mitjançant un projecte de Decret de la Vicepresidència Primera, de conformitat amb el que es preveu en la Disposició addicional sèptima de la Llei 19/2019, de 23 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat.
Cal recordar que tots els candidats i les candidates que han participat en el procés de selecció han hagut d’acreditar que comptaven amb titulació universitària de grau o equivalent i experiència en llocs de responsabilitat en l’àmbit cultural, entre altres requisits.
A més, tots ells han estat obligats a presentar un projecte amb el desenvolupament, entre altres aspectes, dels objectius proposats; les seues línies d’actuació; la programació d’activitats, així com d’una proposta de col·laboració i difusió de les arts escèniques, de l’audiovisual i cinematografia o de la música i cultura popular valenciana amb els sectors educatius, econòmics i socials.
L’IVC és una entitat de dret públic que, entre altres competències, assumix el desenvolupament i l’execució de la política cultural de la Generalitat quant al coneixement, tutela, foment, recuperació, conservació, restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals, i plàstiques en totes les seues varietats i els museus en particular.
Joan Josep Cerveró Beta
El músic i compositor Joan Josep Cerveró Mora (Manises, 1961) és llicenciat en Música i màster en Estètica i Creativitat per la Universitat de València i doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, amb una tesi sobre la Rothko Chapel de Mark Rothko/Morton Feldman: Hibridació entre Música i Pintura (Cum laude).
Ha sigut professor en les dos universitats valencianes i ha donat conferències i participat en projectes musicals i artístics de divulgació en nombroses ocasions, tant a Espanya com a l’estranger.
També ha sigut director musical i artístic del Grup Instrumental de València des de 1994, formació que va rebre en 2005 el Premi Nacional de Música, en la modalitat d’interpretació, del Ministeri de Cultura d’Espanya. En la seua extensa activitat professional ha participat o dirigit més de 300 concerts.
María José Hernández Mora
María José Hernández Mora (València, 1986) és llicenciada en Història de l’Art i màster en Gestió Cultural per la Universitat de València i compta amb un grau professional de Dansa pel Conservatori de Dansa de València.
Des de 2021 exercix la Direcció de Dansa València en l’Institut Valencià de Cultura, on ha assumit el desenvolupament d’un mercat de dansa contemporània espanyola amb assistència de professionals locals, nacionals i internacionals i connexions amb altres institucions.
Ha participat en la creació del pla Impuls a la Dansa, programa anual per a la descentralització i el suport al sector mitjançant residències artístiques que reivindiquen els processos de creació i les accions de mediació.
També ha format part del Festival Russafa Escènica i ha sigut membre del comité seleccionador de programació del festival i responsable del programa ‘Hivernacle’, producció pròpia anual del festival.
María Dolores Fuster Embuena
María Dolores Fuster Embuena (Gandia, 1988) és llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Postproducció Digital per la Universitat Politècnica de València
És una comunicadora versàtil que té una àmplia experiència professional com a productora, redactora, presentadora i reportera en diversos mitjans de comunicació audiovisuals i escrits, entre els quals hi haTVE, Canal 9 i Valencia Plaza.
Ha realitzat també la conducció i presentació de nombrosos actes culturals, com els Premis Lletraferit i els premis de cine Antonio Ferrandis, així com la retransmissió en directe de diversos esdeveniments, entre estos les Fogueres d’Alacant o les Falles de València.