L’Ajuntament invertirà 150.000 euros al Valencia Game City

L’Ajuntament invertirà 150.000 euros al Valencia Game City

L’Ajuntament de València ha aprovat en Junta de Govern Local el conveni entre el centre d’innovació municipal Les Naus i l’empresa Encom per a la dinamització i posada en marxa de València Game City. 

L’objectiu d’aquest conveni és enfortir la potent indústria local de videojocs i eSports, atreure talent i empreses i inversions internacionals. A més de promoure la innovació i l’educació en aquest àmbit. La regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions, Paula Llobet, ha explicat que “aquest és un projecte estratègic per a la ciutat. Tenim una indústria del videojoc molt potent reconeguda a nivell internacional i volem aprofitar aquest avantatge per a posicionar-nos com València Game City. I comencem amb força, ja s’han sumat 30 empreses a aquest projecte i esperem arribar a 60 empreses l’any vinent”.

L’Ajuntament invertirà 150.000 euros a València Game City. Amb aquest projecte a més podrà resoldre els desafiaments de la ciutat a través dels videojocs i la ludificació, a més d’impulsar el turisme i la cultura entorn d’aquesta indústria, i fomentar el desenvolupament tecnològic i la inclusió social.

València lidera la innovació digital a Europa amb el llançament del primer Consorci Europeu d’Infraestructures Digitals

L’Ajuntament de València presenta en el Parlament Europeu el primer Consorci d’Infraestructures Digitals (EDIC) de Bessons Digitals en Xarxa orientats al Citiverso. És el primer que es constituïx a Europa i té seu a València, en l’edifici la Farinera

  • Dels huit EDICs projectats per la Comissió Europea per a tota Europa, 2 estan liderats per Espanya i estan situats a València

La ciutat de València ha protagonitzat estos dies una fita en el Parlament Europeu amb la presentació del Consorci Europeu d’Infraestructures Digitals (EDIC) sobre Bessons Digitals en Xarxa orientats al Citiverso. La regidora d’Innovació, Tecnologia i Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha presentat este projecte, “com a exemple de l’avanç en la transformació digital”, a eurodiputats de diferents països, a representants del Comité de les Regions, membres de la Comissió Europea i països involucrats en el consorci.

A més, en el marc de la presidència belga del Consell de la Unió Europea, Paula Llobet ha participat en un altre fòrum explicant els detalls d’este EDIC “pioner a Europa, que contribuirà a millorar les ciutats i la vida de les persones”.

El Consorci d’Infraestructures Digitals, concebut per a impulsar la implementació de tecnologies com la Intel·ligència Artificial (IA), té com a objectiu principal l’evolució de les plataformes urbanes cap a bessons digitals i el citiverso. Estos elements es perfilen com a pilars fonamentals per a millorar l’estratègia i el funcionament de les ciutats, col·locant als ciutadans en l’epicentre dels servicis municipals.

“La selecció de València com a seu de l’EDIC és un assoliment significatiu que promet impulsar l’economia local, atraure talent i empreses tecnològiques, així com generar ocupació de qualitat”, ha assegurat la regidora d’Innovació, qui ha destacat que «els Bessons Digitals són ferramentes fonamentals per a la gestió urbana, ja que aporten solucions innovadores als desafiaments que enfronten les nostres ciutats. Reptes com la mobilitat, la sostenibilitat, la transició verda i la digital. “A més, cal fer valdre el fet que València lidere este primer consorci, ja que ens situa a l’avantguarda de la innovació”, ha afegit.

El Consorci, la seu del qual està en l’edifici La Farinera de València i serà presidit per l’Ajuntament, compta amb el suport de huit països fundadors, entre ells Espanya, Croàcia, Eslovènia, Estònia, França, Letònia, Portugal i Txèquia. Luxemburg, Bèlgica i Eslovàquia , que han formalitzat la seua sol·licitud per a unir-se, i s’espera l’adhesió de més països en el futur pròxim.

La presentació de l’EDIC en el Parlament Europeu i altres fòrums internacionals ha brindat a ciutats, regions i experts l’oportunitat de comprendre la importància dels bessons digitals locals en xarxa cap al citiverso. “La previsió és que este instrument facilite la col·laboració entre ciutats i regions, accelerant així la seua transformació digital de manera coordinada”, ha indicat l’edil.

Paula Llobet ha explicat que “un exemple molt clar del que es pot aconseguir en el marc dels bessons digitals i el citiverso, és el projecte per a la reconstrucció d’Ucraïna. En el marc de la generació d’un bessó digital que facilite la planificació urbana de la reconstrucció, utilitzant la intel·ligència artificial i models de predicció i simulació. Un repte molt complex però que podem abordar amb èxit gràcies a estes tecnologies disruptives, al treball conjunt de tots els països i a la col·laboració públic-privada. És necessari compartir infraestructures, servicis i dades entre els països, les seues ciutats i els seus ecosistemes. La col·laboració de la indústria és fonamental en este projecte de futur. D’ací el nostre agraïment a la Comissió Europea per impulsar este EDIC i per triar-nos per a liderar-ho”

València, reconeguda pel seu lideratge en xarxes de ciutats intel·ligents, continua posicionant-se com a referent en innovació en l’àmbit nacional i internacional. En este sentit, la ciutat també ha sigut seleccionada per a albergar un dels tres centres d’operacions europeus del projecte Citcom.ai, el Supernodo Sud d’Intel·ligència Artificial, consolidant la seua posició com un centre d’excel·lència en intel·ligència artificial aplicada a la smart city.

“Des de l’Ajuntament de València apostem fermament per la innovació, com estem demostrant amb totes les accions que estem desplegant dins del marc de València Innovation Capital. La nostra ciutat porta anys desenvolupant plataformes de gestió de dades, d’Internet de les coses, de dades urbanes i anàlisis, per a millorar servicis personalitzats per a la ciutadania. Però la implementació de tecnologies com la IA o el gaming permetran que estes plataformes evolucionen més ràpidament per a millorar el funcionament de les ciutats, amb el focus posat a augmentar la qualitat de vida de les persones”, ha afegit Llobet.

L’elecció de València com a seu de l’EDIC reforça el seu compromís amb la innovació i el progrés. Un altre clar exemple d’este compromís és l’acabat d’aprovar sandbox urbà, que també és pioner a escala europea, i que fomenta l’experimentació i la innovació en servicis públics. Esta iniciativa té com a objectiu impulsar projectes innovadors i tecnològics, oferint a les empreses l’oportunitat de provar les seues solucions en entorns reals per a garantir el seu èxit en el mercat.

error: Content is protected !!