Enric Juliana i Santiago Posteguillo es donen cita el mes de maig a la Universitat de València a través de l’Aula de Narratives. El Centre Cultural La Nau acollirà en dues tertúlies literàries a un dels analistes polítics més importants del país i al premiat escriptor de novel·la històrica.
El col·loqui amb Enric Juliana serà el dimecres 15, a les 19 hores, a l’Aula Magna. Amb el títol de ‘Vint anys a Madrid DF. Una història política de l’Espanya actual’, Juliana compartirà taula amb els periodistes Paco Cerdà i Salvador Enguix i la coordinadora de l’Aula de Narratives, la catedràtica de la UV, Cristina García Pascual. Adjunt al director de La Vanguardia, Enric Juliana fa 20 anys que escriviu des de Madrid. Precisament, la visió d’aquest temps és el que ha inspirat el seu últim llibre, España, el pacto y la furia (2024), la crònica d’un llarg i convuls període que va des dels atemptats de l’11-M a la legislatura de l’amnistia. Dues dècades en què hem patit una crisi econòmica i una altra territorial sense precedents o hem sigut reclosos a casa per una pandèmia. Tots aquests episodis es desgranen en la crònica de Juliana i en la tertúlia organitzada per la Universitat de València.
Després de prendre el pols a l’actualitat, el dijous 23 de maig l’Aula de Narratives de la UV se submergeix en la novel·la històrica amb un col·loqui en què Santiago Posteguillo presentarà la seua última novel·la Maldita Roma, que després de l’èxit de ‘Roma soy yo’, continua la saga sobre Juli Cèsar. Posteguillo (Premi Planeta, 2018), filòleg, lingüista, doctor europeu per la Universitat de València i en l’actualitat professor titular a la Universitat Jaume I de Castelló, aprofundeix sobre el preu del poder a través de Juli Cèsar. La tertúlia tindrà lloc a la Capella de la Sapiència, del Centre Cultural La Nau, a les 19 hores.
L’Aula de Narratives de la Universitat de València, dependent del Vicerectorat de Cultura i Societat, és un pont entre la literatura i la vida universitària que orienta les seues accions cap a l’impuls de la creació literària i la promoció de la lectura i l’escriptura a través de diferents activitats com xarrades o trobades amb escriptors, cicles de conferències, taules redones i tallers d’escriptura i de lectura. La seua programació està dirigida tant a la comunitat universitària com a la societat en general i té com a responsable la professora Cristina García Pascual, catedràtica de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València.