Cinema Jove reconeix amb el premi ‘Un Futur de Cinema’ l’artista Amaia

Cinema Jove reconeix amb el premi ‘Un Futur de Cinema’ l’artista Amaia

  • La cantant, pianista i actriu novella visitarà València el dissabte 29 de juny per a mantindre una trobada amb el públic

El Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut  Valencià de Cultura (IVC), atorgarà enguany el premi ‘Un Futur de Cinema’ a Amaia Romero (Pamplona, 1999). La cantant, pianista i actriu novella visitarà València el dissabte 29 de juny per a mantindre una trobada amb el públic.

L’artista se suma així a la nòmina d’intèrprets hui enormement consolidats com Elena Anaya, Fele Martínez, Greta Fernández, Gorka Otxoa o la seua companya en la sèrie La mesías, Macarena García, que van ser guardonats en el passat com a valors emergents.

Amaia és la concursant que va guanyar Operación Triunfo 2017, però també l’artista que va trencar prejuís en el festival Primavera Sound; és la que va cantar una saeta des del balcó de l’Ajuntament de Pamplona i, així mateix, és l’actriu novella nominada a un Premi Feroz per la seua interpretació en la sèrie dels Javis.

Exalçada com una de les artistes més brillants i imprevisibles del panorama pop del nostre país, Amaia forma part d’una generació de músics i cantants professionals que emprenen amb èxit el transvasament entre disciplines, amb incursions en la interpretació, com Aitana i Diego Ibáñez.

El seu primer àlbum, Pero no pasa nada (2019), es va convertir en el disc més venut i escoltat a Espanya durant la primera setmana de llançament. Amb el seu segon treball, Cuando no sé quién soy (2022), es va confirmar com una de les artistes més importants de l’escena musical contemporània. Actualment es troba treballant en el que serà el seu tercer disc, del qual ja ha avançat un primer single, Nanai.

La cantant, pianista i ara també actriu ha oferit diversos concerts en espais emblemàtics com el Teatro Real, la Sala Razzmatazz, el Liceu, el Palau de les Arts de València, el Kursaal o el Wizink Center; i ha traspassat les nostres fronteres amb actuacions internacionals a Portugal, el Brasil, l’Argentina, Xile, Colòmbia i el Japó.

L’empremta viral de Stella Maris

En la sèrie original de Movistar Plus+ en col·laboració amb Suma Content, escrita, dirigida i produïda per Javier Ambrossi i Javier Calvo, Amaia dona vida a una de les germanes components del grup de música Stella Maris. L’univers dels Javis s’ha expandit i la girlband de pop cristià s’ha convertit en tot un fenomen diferenciat de la pantalla.

En la proposta, les germanes Puig Baró tenen un objectiu clar: salvar la humanitat de la fi del món a través de la seua música. Stella Maris: fuerte como un mástil, más rápido que un taxi, GPS gratis o Toc, toc, pom, pom, ábrenos las puertas de tu corazón són algunes de les encomanadisses frases de les seues cançons, que s’han fet virals, igual que ocorria en la sèrie.

Curts, videoclips i documentals

Abans de la seua irrupció en les televisions de tota Espanya i més enllà dels videoclips que ha protagonitzat, Amaia va liderar en 2018 el curt de presentació de la programació del Festival de les Arts Escèniques Temporada Alta de Girona.

En 2020 va publicar el documental nominat als Latin Grammy Una vuelta al sol, que arreplega el procés de gravació del seu primer disc, i va oferir un emotiu homenatge a Pepa Flores en l’entrega del Goya d’Honor.

En relació amb aquell tribut, este 2024 Amaia ha aparegut en el documental recentment estrenat Marisol, llámame Pepa (Blanca Torres), com una de les persones que oferixen el seu testimoniatge sobre l’influx que Marisol va tindre en les seues vides.

El vincle d’Amaia amb el cine també ha sigut a través de la música, perquè va compondre i va interpretar els temes principals de les pel·lícules Legado en los huesos (Fernando González Molina, 2019), Luz y sombra, No mires a los ojos (Félix Viscarret, 2022) i Más de la mitad. En este últim cas, la cançó va ser escrita juntament amb el compositor de la banda sonora de la pel·lícula, Mikel Salas.

error: Content is protected !!