LA UNIVERSITAT PRESENTA ELS SIS PROJECTES GUARDONATS EN LA III EDICIÓ D’ACTIVA CULTURA

LA UNIVERSITAT PRESENTA ELS SIS PROJECTES GUARDONATS EN LA III EDICIÓ D’ACTIVA CULTURA

Es repartiran 15.000 euros en ajudes a l’alumnat per desenvolupar aquests projectes culturals en distints espais universitaris

L’Aula Magna del Centre Cultural de la Universitat de València ha acollit este dimecres, 19 de juny, la presentació dels sis projectes guanyadors de la tercera edició del programa ‘Activa Cultura’. L’acte ha comptat amb la participació de la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba; el delegat d’Estudiants de la UV, Marcos Durà; la directora del Servei de Cultura Universitària, Adela Cortijo i el cap d’iniciatives d’Activa Cultura, Domingo Pujante.

La vicerectora Ester Alba ha manifestat sentir-se “molt orgullosa i satisfeta amb aquesta iniciativa que demostra que a la Universitat de València hi ha una joventut molt compromesa amb una cultura crítica, inclusiva i diversa” i que a través de la participació en aquesta convocatòria “posen en relleu els valors d’una universitat pública” mitjançant projectes “d’altíssima qualitat i originalitat”.

Per la seua banda, Domingo Pujante ha subratllat que “és una iniciativa única a Europa, per la qual ja han mostrat interés diverses universitats i s’està estudiant la manera d’internacionalitzar el model”.

En la present edició s’han presentat 22 projectes i han sigut seleccionats sis: ‘Col·lectivitzant la ciutat i la memòria’, ‘Revista Oblivious’, ‘Peces d’enderrocament’, ‘Cultura a Escena: Entrevistes sobre el Patrimoni Cultural i Natural’, ‘Art, gènere i edatisme: Els set vels d’Inma Coll’ i ‘Puc anar al bany?’

Tots aquests treballs han sigut fets per alumnes de la Universitat de València, que cursen estudis oficials o propis de grau, màster o doctorat i s’exposaran en qualsevol espai de la institució acadèmica durant 2024. En total es destinaran 15.000 en ajudes per al seu desenvolupament.

Projectes guanyadors

‘Col·lectivitzant la Ciutat i la Memòria’, dirigit per Paula Benavent, estudiant d’Història de l’Art, és un taller que busca crear un espai de trobada per a compartir històries personals lligades a llocs específics de la ciutat.

‘Revista Oblivious’ és un projecte col·laboratiu dirigit per Andrea Falaguera i un equip de 18 persones més registrades en el Cens d’Associacions i Col·lectius d’Estudiants de la UV. La revista es dedica a divulgar textos literaris de qualsevol gènere i llengua, promovent la participació en actes literaris i entrevistant diversos actors del món literari.

Alejandro Chust, alumne del Diploma Especialització en Educació Artística i Gestió de Museus, presenta una exposició basada en els residus urbans generats per l’enderrocament d’edificis en les ciutats i les seues biografies culturals.

Sonia Olmos, alumna del Màster en Economia Social, ha estat guardonada per ‘Cultura a Escena: Entrevistes sobre el Patrimoni Cultural i Natural’, un taller que empra noves tecnologies de manera creativa i divertida per a explorar l’àmbit cultural i patrimonial.

Alejandro Villar, alumne de Doctorat en Història de l’Art, ha plantejat una proposta, que inclou una exposició temporal, investigació i reivindicació de l’obra més recent de l’artista multidisciplinària i feminista Inma Coll.

Finalment, ‘Puc anar al bany?’ és una iniciativa desenvolupada per María Belén Bulgheroni Mollo, Fabiola Garozzo, Irene Sanchis, Marisol Layseca i Valentina Pirisi, totes elles alumnes del Màster de Formació Permanent Permea (Programa Experimental en Mediació i Educació a través de l’Art), per a intervindre en els banys de dones de la Biblioteca Joan Reglà d’Humanitats i revisar el seu sentit com a espais més enllà de cobrir les necessitats fisiològiques.

error: Content is protected !!