EL CONSORCI DE MUSEUS OBRI CONVOCATÒRIA PER AL SEU PROPI LABORATORI D’ESCENA URBANA, ‘CCCC ESCENA LAB’

Arts Escèniques i Cultura Urbana s’uneixen en aquest projecte impulsat i produït pel Consorci de Museus

Les inscripcions al programa, dirigit a l’àmbit del ‘hip-hop’, i especialment el ‘rap’, la producció musical, composició, escriptura i ball, estan obertes fins al 5 d’octubre

Seguint els passos d’iniciatives com ‘CCCC Music Lab’, el Consorci de Museus i el Centre del Carme Cultura Contemporània presenten ‘CCCC Escena Lab’, un laboratori d’escena urbana per a la creació i el desenvolupament culturals, que té com a objectiu fusionar l’art escènic i la cultura urbana.

De la mà de l’Associació Cultural Companyia Escènica Urbana, encapçalada per Sheila Olivera i Raúl Navarro, el Consorci de Museus i el Centre del Carme han creat un programa propi de set mesos de duració que es desenvoluparà entre octubre de 2022 i maig de 2023, realitzant jornades de treball setmanals i presencials en el CCCC. En el desenvolupament del projecte també està involucrat LorenD, productor i DJ de ‘hip-hop’ valencià.

‘CCCC Escena Lab’ està dirigit al món del ‘hip-hop’, i especialment de les disciplines del ‘rap’, la producció musical, composició, escriptura i ball, i compta amb un programa creatiu en què participaran els 15 intèrprets seleccionats en aquesta convocatòria oberta, per a versionar i reinterpretar el clàssic de Shakespeare ‘Romeu i Julieta’ amb l’objectiu de fer créixer la proposta dramatúrgica i musical mitjançant la seua manera d’expressió, llenguatge i la seua visió de l’art.

“La nostra línia de treball es basa en l’experimentació de formats culturals, i amb ‘CCCC Escena Lab’ continuem apostant per les arts escèniques i la cultura urbana, mitjançant una fórmula atractiva que fusiona i renova llenguatges creatius. Amb aquest programa continuem obrint finestres d’oportunitat a talents emergents que tenen molt a aportar a l’escena cultural actual”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

“La meua inquietud per fer sempre projectes diferents es va unir al desig de Raúl de posar en valor el teatre entre els més joves fusionant el clàssic de Shakespeare ‘Romeu i Julieta’ amb el món del ‘hip-hop’”, assenyala Sheila Olivera.

“Vaig conéixer el món del ‘freestyle’ l’any 2015 i em vaig quedar impressionat de l’enginy dels participants en aquesta disciplina. Em semblaven poetes a colp de micro i imaginava tots aquests talents representant personatges dels clàssics universals del teatre, i vaig començar a treballar en la idea de fusionar aquest enginy amb la professió a la qual he dedicat la meua vida. Esperem que ‘CCCC Escena Lab’ siga una oportunitat per a intèrprets d’aquest art urbà o que se senten molt atrets per aquest, per a desenvolupar i ampliar el seu talent i aquest somni es convertisca en una realitat escènica”, hi afig Raúl Navarro.

Convocatòria oberta fins al 5 d’octubre

La convocatòria per a presentar sol·licituds està oberta fins al pròxim 5 d’octubre, data en la qual un grup d’experts integrat per José Luis Pérez Pont, director del CMCV i del CCCC; Teresa Arias i Cunyat, amb el nom artístic Tesa; Lorenzo Macias Boscà, amb el nom artístic LorenD; productor de ‘hip‑hop’ i DJ, i els directors del projecte ‘CCCC Escena’, Raúl Navarro i Sheila Olivera, triaran 20 persones en aquesta primera etapa de la convocatòria.

Entre les 20 persones seleccionades es realitzarà una sèrie d’entrevistes els dies 10, 11, 12, 13 i 14 d’octubre en què se’ls comunicarà la dinàmica del projecte, es posaran en comú dubtes i inquietuds i es compartiran necessitats mútues i compromisos. Una vegada passada aquesta primera fase del projecte, es triaran 15 participants que conformaran l’equip final del projecte.

Els grups de treball final estaran formats per perfils variats i equilibrats en què es valorarà la qualitat artística i la involucració per part dels sol·licitants.

El programa ‘CCCC Escena Lab’ inclou tallers, jornades interpretatives, sessions especialitzades, classes magistrals amb experts i trobades. Utilitzarà una metodologia gradual i un seguiment individual i grupal amb la finalitat de desenvolupar les habilitats, la creativitat i el treball en equip per al creixement artístic de manera progressiva, tot això unit al treball personal a casa.

El projecte també serà gravat en format documental i com a clausura es representarà l’obra davant del públic.

error: Content is protected !!