CULTURA DE LA GENERALITAT OFEREIX UNA PROGRAMACIÓ INNOVADORA I DESCARADA EN EL TEATRE ARNICHES

‘Bailar agora’ ha tingut el reconeixement dels festivals més rellevants del circuit estatal

Una cita de Tinder és el punt de partida de l’electroòpera ‘Manifest antiromàntic’

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ofereix en el Teatre Arniches un cap de setmana prenadalenc amb dues de les propostes més innovadores de la temporada.

La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, destaca que són “dues propostes molt diferents que, no obstant això, comparteixen el seu caràcter innovador. El divendres rebem la proposta ‘Bailar agora’ per a gaudir de la dansa tingues l’edat que tingues, i el diumenge fem l’ullet al públic adult més disbauxat amb l’electroòpera ‘Manifest antiromàntic’, que és un espectacle impactant que ens convida a gaudir del teatre i la música sense prejudicis”.

El divendres 16 de desembre a les 19.30 hores, arriba el multipremiat espectacle de dansa ‘Bailar agora’, de Marta Alonso Tejada. Aquesta peça ha sigut reconeguda com a espectacle revelació a Galícia l’any 2021, ha obtingut el Premi FETEN 2022 al millor espectacle de nit, així com el premi del públic del Festival MIT de Ribadavia 2021, el premi al millor espectacle FETEGA 2021 o els premis a la millor direcció, millor intèrpret i millor il·luminació en els Premis María Casares 2021.

‘Bailar agora’ és la història d’una ballarina que naix i creix en els anys 80 i 90 i que, hui en dia, s’acosta a la quarantena. Marta Alonso es dirigeix al públic per a compartir un recorregut per la seua trajectòria vital com a ballarina i dona.

Aquesta peça, en la qual la dansa comparteix espai amb la paraula, està concebuda com una creació per a tots els públics, sense ser específicament una proposta per a públic familiar.

El diumenge 18 a les 19.00 hores, arriba a Alacant ‘Manifest antiromàntic’, una electroòpera d’agitació sobre la possibilitat d’estimar-nos en l’època del consum del físic que proposa un remix de música, arts escèniques i audiovisuals que entona el narcisisme tecnològic al ritme de l’electrònica valenciana de Prozak Soup.

Amb una estètica colorista i unes coreografies excèntriques, l’obra és una experiència divertida, intensa i reflexiva alhora que es posa en escena la música valenciana i en el valencià més actual.

Sara Guerrero, Kerri Ann, Olga Martínez i Alberto Escartí donen vida a un assaig musical sobre les tecnologies digitals, el consum del cos i la soledat narcisista amb la presència en escena dels cantants Joan Palomares i Rafa Nogueroles acompanyats per la resta de la banda.

L’argument, basat en una cita de Tinder real, es narra musicalment per un cor autòmat amb efecte autotune, mentre se succeeixen cançons d’electrònica amb un paisatge acústic postmodern on entren en crisi el sexe, l’amor i, fins i tot, el gènere dels protagonistes. Tot un bombardeig d’estètica polida, pantalles i molta electrònica.

error: Content is protected !!