EL CARME PROTAGONITZA LA PROGRAMACIÓ DE L’‘ACTE FINAL’ DE L’XI FESTIVAL CIRCUITO BUCLES QUE ENGUANY TÉ COM A LEMA ‘RARA AVIS’

Este cap de setmana s’oferirà una completa programació oberta a tots els públics amb la dansa africana com a protagonista

El divendres, 20 d’octubre, s’estrena la primera producció coreogràfica del festival, ‘Rara avis’, dirigida per Jacob Gómez

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) protagonitza del 20 al 22 d’octubre l’‘Acte final’ del festival Circuito Bucles, amb una completa programació gratuïta en diferents espais amb la qual conclou la XI edició d’este festival que enguany té la dansa africana com a protagonista, sota el lema ‘Rara avis’.

L’edició més avantguardista, espiritual i reivindicativa del festival de dansa aproxima la cultura africana a la ciutat de València amb una àmplia varietat d’expressions artístiques tant tradicionals com contemporànies, dividides en tres actes.

El director del Consorci de Museus i el CCCC, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que el Centre del Carme “compartix amb el festival Circuito Bucles objectius i valors, com l’acostament de la cultura contemporània a la ciutadania, l’impuls a artistes emergents, la visibilització de la creació i l’aposta per propostes no convencionals. Per això, un any més, formem part d’este projecte i celebrem el tancament del festival amb una bateria de propostes”.

La programació de l’‘Acte final’ del festival Circuito Bucles començarà el divendres, 20 d’octubre, a les 10.30 hores amb la trobada amb programadors nacionals i autonòmics en l’espai Bed CCCC.

Hi participaran la programadora del Teatro El Bosque (Móstoles), María Sánchez; la programadora de La Casa Encendida, Begoña Hernández; el director de Figueres Es Mou i representant de la Red AcieloAbierto, Roger Fernández; la codirectora del Festival Abanea i representant de la Red AcieloAbierto, Paula Quintas; la programadora de La Cuarta Pared, Olga Fraile; el programador del Paranimf Universitat Jaume I de Castelló, Toni Valesa; el programador de la Sala Carme Teatre, Raúl Lago; i Tatiana Clavel, programadora de La Mutant.

El mateix dia, a les 12.30 hores, se celebrarà l’estrena de la primera producció coreogràfica del festival, que pren com a títol el seu lema ‘Rara avis’, i compta amb la direcció i coordinació d’Isabela Alfaro, i la direcció coreogràfica de Jacob Gómez.

El dissabte, 21 d’octubre, a les 11.30 hores, la sala Refectori serà l’escenari del col·loqui sobre la tradició i modernitat de les danses africanes, amb la participació d’Ada Saliu, Aly Thioune, Inés Sybille Voodunes i Deborah Ekoka. La trobada s’obrirà amb una actuació musical acústica dels Hermanos Thioune, amb els instrumentistes Khaly Thioune i Emmalle-Sarr.

A la vesprada, a les 17.30 hores, tindrà lloc l’esdeveniment de dansa urbana ‘The Get Down’ de la mà de Flava Jams. Es tracta d’una trobada de cultura urbana i contemporània inspirada en les primeres jams de la cultura hip hop dels anys 70 al Bronx. La cita, de quatre hores de duració, comptarà amb quatre jutges, dos speakers, un raper, un DJ, més de 40 participants i dos estrenes de propostes nacionals.

El diumenge 22 d’octubre, jornada de tancament del festival, el programa començarà a les 11.00 hores al claustre gòtic amb una classe oberta de dansa africana impartida per Aly Thioune amb el títol ‘Yankadi Makuru’, en referència a la dansa popular típica de l’ètnia susú, una de les tres ètnies majoritàries de la república de Guinea.

A les 18.00 hores, Inés Sybille Vooduness, representarà ‘Santa de sustrato autónomo’, una obra inspirada en algunes escenes de la vida de la màrtir santa Agnés que suposa un viatge poètic a través de l’obra del vudú haitià Erzulie Freda. La peça va ser un dels projectes residents de La Casa Encendida de Madrid 2023.

Al mateix temps, a partir de les 18.30 hores, al claustre gòtic del CCCC es podran veure les propostes ‘Kuzushi’ de Tejido Conectivo & Cocinandodanza, i ‘Otempodiz’ de la companyia Erta.

Kuzushi explora nous llenguatges en la dansa incorporant el vocabulari de les arts marcials al treball partnering, mentre que ‘Otempodiz’, que ha sigut candidata als Premis Max 2023 com a millor espectacle i millor coreografia, és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística bidireccional, que es vertebra entre Moçambic i Euskadi, gràcies al suport de l’AECID, la residència artística Sortutakoak (Gipuzkoako Dantzagunea) i el festival Atlantikaldia d’Errenteria.

El tancament del festival anirà a càrrec dels Hermanos Thioune, amb una mostra de la classe oberta que es farà al matí, acompanyada del grup de música senegalés, compost per alguns dels millors instrumentistes tradicionals i contemporanis del país, sota el lideratge del cantautor i músic Khaly Thioune, que tocarà en directe a partir de les 19.00 hores al claustre gòtic del CCCC.

Totes les activitats són d’accés lliure i gratuït.

error: Content is protected !!