- El 27 de novembre el director d’art de Berlanga, Miró o Almodóvar farà una revisió de la seua trajectòria cinematogràfica
- El Premi Nacional de la Cinematografia i guanyador de 5 Goya ha treballat en grans títols com La escopeta nacional o El perro del hortelano
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), reprén el cicle ‘Claus per al cinema’ amb el director d’art i disseny de producció, Félix Murcia, en el Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC).
Després de l’èxit de les sessions protagonitzades per Santiago Segura, José Luis Alcaine i Rodrigo Cortés, dimecres que ve, 27 de novembre, a les 19.00 hores arriba un nou episodi amb un dels grans directors d’art i dissenyadors de producció.
Els principals cineastes com Luis García Berlanga, Carlos Saura, Pedro Almodóvar, José Luis Cuerda, Imanol Uribe, Pilar Miró, Montxo Armendáriz, Gómez Pereira, Fernando Colomo, Fernando Trueba, José Luis Garci, Eloy de la Iglesia i fins i tot Paul Naschy, o Paul Verhoeven, han confiat la direcció artística de les seues pel·lícules a Félix Murcia.
Murcia repassarà la seua trajectòria cinematogràfica com a director d’art en pel·lícules que formen part de la història del cine espanyol, com ara La escopeta nacional (1978), El corazón del bosque (1979), Akelarre (1984), Dragon Rapide (1986), El bosque animado (1987), Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988), El rey pasmado (1991), Días contados (1994), El perro del hortelano (1996), Secretos del corazón (1997) o El caballero Don Quijote (2002).
Una figura d’èxit en el món de l’audiovisual espanyol
Félix Murcia (Aranda del Duero, Burgos, 1945), guardonat amb 5 premis Goya i un Premi Nacional de la Cinematografia, farà una classe magistral sobre com triomfar dins del sector de la cinematografia espanyola analitzant cada un dels components que integren una bona pel·lícula.
Murcia revelarà les claus que fan falta per a construir l’entorn visual de cada pel·lícula i contarà com aconseguir l’atmosfera adequada amb els recursos dramàtics requerits en cada pel·lícula.
En paraules del cineasta i organitzador de la trobada, Rafael Maluenda, el director d’art i dissenyador de producció té en cada pel·lícula el repte de “destil·lar una concepció visual a partir dels aspectes temàtics, emocionals i psicològics del guió, factor decisiu en les eleccions estètiques de l’attrezzo, els decorats, la font de llum, els colors i les textures, les localitzacions, etc.”.
És per això que els seus treballs han estat relacionats amb l’apartat més decoratiu de les pel·lícules, i ha exercit de director artístic, decorador, dissenyador de producció o de muntador. La seua experiència permet que tinga els millors resultats entre entorns visuals i exercisca de referent en el sector.
La sessió, d’entrada lliure prèvia inscripció, està dirigida a estudiants, professors o creadors del sector audiovisual, així com el públic en general.