EL CASTELL D’ALAQUÀS ACULL L’EXPOSICIÓ ‘TIRANT D’ART’ DEL COL·LECTIU ArteEnred

EL CASTELL D’ALAQUÀS ACULL L’EXPOSICIÓ ‘TIRANT D’ART’ DEL COL·LECTIU ArteEnred

La mostra, que suposa una aproximació de les arts plàstiques a l’obra de Joanot Martorell, es podrà visitar fins al 26 de juliol a la Sala La Nova del monument històric.

El Castell d’Alaquàs acull fins al 26 de juliol l’exposició ‘Tirant d’art’ del col·lectiu arteEnred. Una mostra que pren com a punt de partida l’obra ‘Tirant lo Blanch’ de Joanot Martorell i es deixa seduir pel poder evocador del text per a reproduir-lo a través de les arts plàstiques.

La inauguració va tindre lloc 6 de juny a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora de Cultura, Marta Murciano, i el president del col·lectiu arteEnred, Vicente Gascón. El primer edil va felicitar el col·lectiu per la mostra i va parlar de “la línea de connexió que existeix entre el Tirant i el Castell d’Alaquàs ja que abans que es construïra el monument al segle XVI, en el mateix emplaçament hi havia una casa de la família Vilaragut que precisament apareix al Tirant. És d’ací on sorgeix la idea de creació de la gegant Carmesina, un personatge de l’obra ‘Tirant lo Blanc’ que representa els criats, concretament la donzella del senyoriu d’Alaquàs”. Per la seua banda, la Regidora va donar les gràcies al col·lectiu d’artistes “per triar un any més el Castell d’Alaquàs” i va destacar que “l’art no només és un llenguatge sinó l’idioma més volgut per a comunicar la cultura i posar-la en valor”.

Es tracta d’una exposició multildisciplinar formada per més de 50 obres creades al voltant de l’obra ‘Tirant lo Blanch’ de Joanot Martorell, un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca i del segle d’or valencià. Per aquest motiu, Tirant, Carmesina, Plaerdemavida, Guillem de Varoic, la Viuda Reposada, l’Infant Felip, la Princesa Ricomana… es converteixen en la matèria primera de la present mostra d’art contemporani. Participen en ella més de 40 artistes valencians, alguns d’ells d’Alaquàs.

arteEnred sorgeix amb la intenció d’omplir un buit en els plantejaments artístics existents, fent que aquest deixe de ser un procés creatiu individual per a convertir-se també en un gaudi i divertiment col·lectiu a tots els nivells. És una forma diferent de sentir i entendre l’art, trencant amb els esquemes tradicionals; una opció diferent de relació i producció artística, una porta oberta a tots aquells que d’una manera o una altra vulguen tindre vincles artístics amb centenars d’artistes, gaudir del seu art i donar a conéixer el propi.

error: Content is protected !!