EL CONSORCI DE MUSEUS PRESENTA EN LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA LES SEUES ÚLTIMES PUBLICACIONS

El CMCV estarà present en la caseta de LliG en la 58a edició de la cita literària, que se celebra del 27 d’abril al 7 de maig als Jardins de Vivers

Els catàlegs de ‘Jaime Hayon: InfinitaMente’, ‘Miguel Trillo. AsiaTown’ i ‘Joan Fuster en el seu temps’, entre les novetats

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) porta, un any més, l’art contemporani fins a la tradicional Fira del Llibre de València, que té lloc del 27 d’abril al 7 de maig als Jardins de Vivers de València, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre.

En aquesta nova edició del certamen, el CMCV estarà present en la caseta de la Llibreria de la Generalitat Valenciana, LliG (caseta 111), amb una quinzena de catàlegs d’exposicions, com ara ‘Jaime Hayon: InfinitaMente’, ‘Escenaris d’un futur proper’, ‘Joan Fuster en el seu temps’ o ‘Miguel Trillo. AsiaTown’.

“Des del Consorci de Museus realitzem una intensa tasca editorial que es desenvolupa en paral·lel a la nostra programació expositiva, amb el propòsit de fer accessible el coneixement i contribuir a la divulgació de la creació artística. Fidels a la cita amb les persones amants dels llibres i la lectura, les nostres publicacions estaran presents en la Fira del Llibre de València”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

‘Jaime Hayon: InfinitaMente’

Amb un poc més de 300 pàgines, el catàleg de ‘Jaime Hayon: InfinitaMente’, disponible tant en valencià com en anglés i castellà, és una de les novetats presents en aquesta edició de la Fira del Llibre de València. La publicació ha comptat amb la col·laboració d’Hayon Studio, textos d’Ana Domínguez Siemens, fotografies d’Iván Navarro i disseny i maquetació de Nacho Pérez Rubio. L’estructura del catàleg presenta el mateix recorregut que l’itinerari expositiu del Centre del Carme, que va presentar entre setembre i abril, en el marc de World Design Capital València 2022, la primera gran retrospectiva celebrada a Espanya sobre el Premi Nacional de Disseny 2021, que ha aconseguit atraure-hi un total de 130.637 visitants.

‘Escenaris d’un futur proper’

Una altra de les novetats d’enguany és el catàleg ‘Escenaris d’un futur proper’, la mostra homònima del qual, també celebrada en el marc de la capitalitat valenciana del disseny, va rebre 38.431 visitants en els quatre mesos de duració que va tindre. La publicació, amb més de 200 pàgines, es divideix en quatre eixos temàtics: pròleg, reflexions, instal·lacions i peces de la mostra, que van ser concebudes per un grup de professionals del disseny i l’arquitectura; firmes d’equipament, de materials, o de l’àmbit de la construcció, per a treballar entorn de cinc conceptes: flexibilitat, multifuncionalitat, modularitat, nomadisme i sostenibilitat.

El catàleg compta amb textos tant en castellà com valencià i anglés de la comissària de l’exposició Tachy Mora, així com d’altres noms destacats del món del disseny com ara María José Aranguren i José González Gallegos; Laura Bonell i Daniel López Dòriga, o Pablo López Martín. Ha sigut dissenyat i maquetat per Filmac, amb les fotografies de Mariela Apollonio.

‘Miguel Trillo. AsiaTown’

També estarà disponible el catàleg de l’exposició que actualment es pot visitar a la Sala 1 del Centre del Carme, ‘Miguel Trillo. AsiaTown’. Produïda pel Consorci de Museus, l’exposició mostra al públic el resultat del treball que ha desenvolupat l’artista en les primeres dècades del segle XXI a Àsia. La publicació mostra les fotografies de Miguel Trillo i textos de Sema D’Acosta —comissari de l’exposició— i Leónidas Spinelli, i ha estat dissenyada i maquetada per Happening Estudio i Sara González.

‘Joan Fuster en el seu temps’

El catàleg de l’exposició ‘Joan Fuster en el seu temps’ és una altra de les noves edicions del CMCV, coordinat per Francesc Pérez Moragón, un dels tres comissaris de l’exposició; dissenyat i maquetat per Marta Negre, i amb les fotografies de Juan Ramón Peiró. Està editat tant en valencià com en castellà i anglés.

La publicació ofereix una visió global i completa de la dilatada trajectòria vital i literària de l’escriptor, el llegat intel·lectual i material del qual perviu en els nostres dies, amb el mateix recorregut que l’itinerari expositiu de la mostra, visitada per un total 32.093 persones.

Altres títols

Acompanyen aquestes noves publicacions més d’una desena de títols publicats pel Consorci de Museus, entre els quals destaquen ‘Innovación desde el museo. Ensayos sobre emergencia cultural’, ‘Play with Design’, ‘Emergency on Planet Earth’, ‘Pamen Pereira. El final del somni’ i els volums de la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana. Aquestes publicacions editades pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) estan enfocades tant a les persones interessades en l’art contemporani com als bibliòfils, i es poden adquirir aquests dies en la caseta de LliG en la Fira del Llibre de València. El catàleg complet de les publicacions està disponible al Centre del Carme; a les llibreries LliG (https://www.llig.gva.es/va/) presents a Castelló de la Plana, València i Alacant, o es pot descarregar gratuïtament en suport digital a través del web del Consorci de Museus.

error: Content is protected !!