- El museu de la Diputació recorre la vida de la professora, escriptora i activista valenciana a través de la mostra ‘Carme Miquel: Homenatge a una mestra compromesa’. Va destacar en la seua lluita pel canvi educatiu i social i el foment d’una ensenyança atractiva i viva
El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) inauguraba el 19 d’octubre, l’exposició ‘Carme Miquel: Homenatge a una mestra compromesa’. Una mostra que podrà veure’s fins al 4 de febrer a la Sala Nova del MuVIM i que repassa la vida de la mestra, escriptora i activista Carme Miquel i Diego, al mateix temps que recorre els últims 75 anys de l’educació en el nostre territori. La inauguració estarà amenitzada pel rapsode Vicent Camps i la Jove Muixeranga de València.
Una mestra compromesa amb una ensenyança atractiva i viva
‘Carme Miquel: Homenatge a una mestra compromesa’ reflectix el caràcter d’una mestra inquieta, compromesa amb el canvi educatiu i social i amb el foment d’una ensenyança atractiva i viva. Miquel fa de la paraula la seua eina més preuada, publicant llibres dirigits al públic infantil, juvenil i adult. Va ser membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i fundadora de la Secció de Pedagogia de Lo Rat Penat, el Moviment Cooperatiu d’Escola Popular i la Federació d’Escola Valenciana.
L’exposició té un esperit cooperatiu, que busca visibilitzar a la Carme alegre, lluitadora i compromesa. ‘Carme Miquel: Homenatge a una mestra compromesa’ ha sigut fruit del treball del MuVIM i Escola Valenciana i ha sigut comissariada per Carmen Agulló, Alexandra Usó, Adela Costa, Mercè Viana, Alfred Ramos, Jaume Muñoz, Pilar Calatayud i Paula Beneito, i ha comptat amb la col·laboració de Teresa Llabata, el Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet, Antoni Vizcarro i César Amiguet.