FUNDACIÓ PER AMOR A L’ART ACULL EL DISSABTE AL COL·LECTIU DE PERSONES REFUGIADES EN COL·LABORACIÓ AMB EL PROGRAMA D’ART I INCLUSIÓ SOCIAL DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Nau Social-Art i Ment, amb el suport de la Generalitat i Caixa Popular, aproparà per primera vegada la programació dels centres culturals valencians a aquest col·lectiu a través de CEAR-València

Els tallers es desenvoluparan en La Nau, Bombas Gens, CCCC i IVAM

Fomentar la sensibilitat artística, incentivar la creativitat i l’expressió de nous llenguatges i formes de comunicació a través de l’art. Aquest és l’objectiu d’Art i Ment, el programa d’inclusió social que la Universitat de València ha posat en marxa a través de la seua línia de programació Nau Social, i que comença dissabte que ve, dia 22, en Fundació Per Amor a l’Art – Bombas Gens Centre d’Art amb la visita d’un grup de refugiats de l’ONG Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat CEAR.

L’experiència començarà amb la visita guiada a l’exposició ‘Irma Blank’, oferida per Florència Fergnani de Bombas Gens Centre d’Art i Roberto Simón, director de l’Àrea Social de la Fundació Per Amor a l’Art. Posteriorment, realitzaran un taller a càrrec de la plataforma Trampolí, que serà una experiència de sociabilitat i aprenentatge i que de manera lúdica establirà un diàleg interior i col·lectiu entre persones de diverses cultures. Així treballaran a partir d’una caixa buida, uns papers en blanc, un diari de viatges singular.

Per primera vegada, Art i Ment, en aquesta cinquena edició, aproparà la programació dels centres culturals valencians a aquest col·lectiu mitjançant l’organització de tallers que es desenvoluparan en els pròxims mesos en els espais expositius de Centre del Carme de Cultura Contemporània-CCCC (12 de febrer) i el Institut Valencià d’Art Contemporani-IVAM (5 de març). El primer taller va arrancar en el Centre Cultural La Nau el passat dia 18 de desembre.

La participació de l’ONG Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat CEAR en Art i Ment servirà com a mitjà per a acostar la cultura i l’art de la ciutat de València al col·lectiu de persones refugiades amb necessitat de protecció internacional, a les quals atén des de la defensa dels drets humans afavorint la seua inclusió social.

Per part seua, la plataforma Trampolín té un paper destacat en aquesta edició com a programadora dels tallers. Trampolí està format per un equip multidisciplinari creatiu, inclusiu i sense barreres que parteix de la creença en el potencial creatiu de totes les persones per a la seua inserció social, oferint-li respecte, confiança i entrenament.

El programa Nau Social – Art i Ment és un projecte amb cinc anys de recorregut, iniciativa del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i Caixa Popular.

FUNDACIÓ PER AMOR A L’ART – BOMBAS GENS CENTRE D’ART

La Fundació Per Amor a l´Art (FPAA), privada i familiar, desplega la seua triple activitat, artística, social i investigadora, en l’antiga fàbrica rehabilitada Bombas Gens de València. La Col·lecció Per Amor a l’Art compta amb un fons de 2.629 obres d’art de 221 autors, assessorada per Vicent Todolí i que, a través de diverses exposicions i activitats, es comparteix en el seu espai expositiu. La seua labor relacionada amb la integració social de menors en risc d’exclusió i el suport a persones amb Dany Cerebral Adquirit es duu a terme des de la seua Àrea Social. També impulsa la investigació i divulgació de malalties rares, especialment la malaltia de Wilson.

error: Content is protected !!