La Biblioteca del MuVIM celebra el seu 20 aniversari amb visites guiades i tallers infantils

La Biblioteca del MuVIM celebra el seu 20 aniversari amb visites guiades i tallers infantils

  • El museu de la Diputació de València ha organitzat per a este cap de setmana visites guiades a la biblioteca i a la maqueta del Pare Tosca en les quals es podrà veure en funcionament una rèplica de la impremta de Gutenberg, a més d’activitats infantils relacionades amb la impressió

El MuVIM celebra el 20 aniversari de la seua biblioteca amb un programa d’activitats dedicat a la tipografia i les arts gràfiques. Així, este dissabte i diumenge, 18 i 19 d’octubre, es realitzaran visites guiades a la biblioteca i a la maqueta del Pare Tosca, situada en el vestíbul del museu de la Diputació de València, en les quals es podrà veure en funcionament una rèplica de la impremta de Gutenberg.

El MuVIM contempla també activitats per a iniciar als més xicotets en les tècniques d’impressió; aprendran a conéixer el funcionament d’una impremta amb un divertit taller, reconeixeran l’estructura de les lletres i realitzaran les seues primeres composicions tipogràfiques. Estes activitats són gratuïtes, encara que en algunes és necessari reservar prèviament. Tota la informació i horaris es poden trobar en la pàgina web i xarxes socials del museu: http://www.muvim.es/va/cartelera

20 anys de trajectòria

La biblioteca del MuVIM va ser inaugurada un 20 d’octubre de 2004 amb més de 20.000 volums, aglutinant obres de diverses col·leccions, com el Fons fundacional del museu, la Biblioteca d’Alfons Roig i la Biblioteca General de la Diputació, amb part de la seua col·lecció cartogràfica i fons antic, entre altres col·leccions. Més tard es van incorporar la biblioteca de l’antiga Institució Valenciana d’Estudis i Investigació (IVEI) i la Biblioteca de la Familia Lambert.

La biblioteca continua incrementant els seus fons amb noves adquisicions per a reforçar les activitats del MuVIM (exposicions temporals, jornades i congressos, cicles de cinema, etc.), i per això compta a més amb una interessant col·lecció bibliogràfica sobre cartells, gravats, disseny gràfic, fotografia i cinema, entre altres camps. Hui dia, la Biblioteca compta amb 38.000 registres de materials diversos que poden consultar-se lliurement en la segona planta del museu.

error: Content is protected !!