- L’ens de la Diputació de València debat sobre la visibilitat femenina en la indústria del llibre
La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació celebra una nova sessió dels Debats del Magnànim baix el nom “Dones i llibres. Conversa al voltant del sector editorial”. L’acte tindrà lloc el dijous 7 de març a les 19.00 hores a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència (carrer Corona, número 36).
En el col·loqui participaran Maria Palau Galdón i Marta García Carbonell, autores del llibre ‘Indignas hijas de su Patria’, editat pel Magnànim; Irene Klein Fariza, autora i guanyadora del Premi València Nova de narrativa en valencià 2023; i Núria Tamarit Castro, il·lustradora, guanyadora del Premi València de Novel·la Gràfica 2018. La conversa estarà moderada per Mercè Climent, editora i gerent de Lletra Impresa, i l’entrada, com és habitual, serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.
Una mirada al futur de les dones en el sector editorial
En l’actualitat, s’ha normalitzat la reivindicació d’un major espai públic per a les dones en igualtat de condicions amb els homes, amb una especial significació en el calendari en els events que es realitzen al voltant del 8 de març, declarat oficialment des de 1975 per l’ONU com a Dia Internacional de les Dones. El Magnànim participa activament en la celebració d’esta data amb l’objectiu de promoure la projecció social de les dones en l’àmbit editorial, així com analitzar la situació professional de les dones en les diferents esferes del sector.
La taula redona estarà formada per dones de diferents sectors de la indústria editorial i perfils generacionals, la qual cosa permet oferir una visió més global i enriquidora al debat, en el qual explicaran la seua experiència professional i personal i debatran sobre la situació actual i futura de les dones en el sector. S’aprofundirà en la trajectòria professional de les autores Irene Klein, Maria Palau Galdón i Marta García Carbonell, la il·lustradora Núria Tamarit i l’editora Mercè Climent, per a intentar entendre, a través de la seua pròpia experiència, quines oportunitats tenen les dones del nostre territori en l’actualitat en l’àmbit editorial i com enfoquen el futur de la professió. Una valoració global sobre el foment del paper de la dona, així com els possibles impediments que han trobat en els seus camins professionals i la necessitat d’adaptació a la realitat laboral del sector editorial.