L’electrònica de la DJ Polifeme acomiada este dissabte el projecte ‘Pólvora, cos, so’ de l’IVAM

L’electrònica de la DJ Polifeme acomiada este dissabte el projecte ‘Pólvora, cos, so’ de l’IVAM

El museu presenta el dissabte 14 de desembre, a les 17:00 hores, el documental que reunix la investigació de Ricardo Ruiz entorn de l’art sonor i les seues connexions amb la tradicional mascletà

Polvora cuerpo sonido. Foto de Miguel Lorenzo-IVAM

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) acomiada este dissabte el projecte ‘Pólvora, cos, so’ amb la presentació del documental que reunix la investigació realitzada per Ricardo Ruiz entorn de les connexions entre l’art sonor i les mascletaes. Tancarà la trobada el directe de la DJ Polifeme que fusionarà la seua experimentació musical amb els sons de les mascletaes de la pirotècnica Hermanos Caballer, germen de tot l’arxiu sonor generat en el projecte.

Esta jornada és la tercera i última trobada de ‘Pólvora, cos, so’, un projecte de Ricardo Ruiz iniciat el mes de març passat que s’emmarca en la línia d’acció de l’IVAM entorn de la ciutat i de manifestacions populars com són les falles. El programa pretén establir connexions entre la música, l’art sonor i els sons de l’espectacle pirotècnic, una de les manifestacions sonores més arrelades i pròpies del territori festiu valencià.

Ricardo Ruiz ha creat un banc de sons arreplegant els diferents trons de la mascletà en una gravació en la pirotècnia Hermanos Caballer. Al llarg de diferents trobades celebrades en la discoteca Spook o en la falla Arrancapins, estos sons han sigut utilitzats en les seues actuacions per productors i artistes musicals, com Finalversion3 i Atisbo, del segell Gordo Trax, o DJs com Berta Cortina, Martí, Tusa+Revendless i Lucía Gea.

Com a colofó a esta investigació este pròxim dissabte 14 de desembre, a les 17:00 hores, es presentarà el documental dirigit per Andreu Signes, que, a més de visibilitzar el procés de treball, incorpora imatges d’arxiu, així com una sèrie d’entrevistes a artistes sonors, pirotècniques, discjòqueis, polvoristes, filòsofs o coeteres. Entre els entrevistats es troben l’artista Pedro G. Romero, els artistes sonors Miguel Molina o Llorenç Barber, les discjòqueis Lucía Gea o Sou Allen, el filòsof Vicente Pizcueta o les coeteres María José Lora, Reyes Martí o Nuria Martí.

Directe de Polifeme

Polifeme és una proposta d’art sonor l’objectiu de la qual és explorar els diversos camins de la creació musical a través de la suma d’ones electromagnètiques. La línia d’investigació principal de Polifeme ha anat adquirint múltiples facetes, des de l’electromagnetisme i les ones de ràdio que ens envolten la seua creació ha evolucionat per a mirar cap a l’‘espai interior’, al ritme biològic que ens mou i és tan primitiu com l’origen de la vida.

error: Content is protected !!