El 29 de juny l’IVAM acollirà un programa radiofònic en col·laboració amb Ràdio Malva, emissora comunitària del Cabanyal, i diverses accions entorn de la mostra ‘Aref El Rayess. Obres (1958-1978)’
L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) clausurà el dijous 29 de juny, l’Escola de Sabers Diversos del seu projecte ‘Poliglotía’, amb una jornada de ràdio en viu, diverses accions entorn de la mostra ‘Aref El Rayess. Obres (1958-1978)’ i música per a tots els públics.
El programa radiofònic en viu ‘Kafeta Poliglotía’ va acollir entrevistes, converses, música i lectures en diverses llengües, en col·laboració amb Ràdio Malva, l’emissora alternativa i comunitària del Cabanyal, que s’autogestiona amb els col·lectius que hi participen. Els assistents també podran gaudir de les obres de l’artista libanés Aref El Rayess a través de les diverses llengües, accents, perspectives i sensibilitats que hi aporten els integrants de l’Escola de Sabers Diversos de ‘Poliglotía’, abans del tancament festiu de la jornada.
El projecte ‘Poliglotía’, que culmina la tercera edició, busca obrir l’IVAM a persones procedents de diverses geografies per a intercanviar sabers i reivindicar que els museus també els pertanyen, que també són el seu lloc. Així, ‘Poliglotía’ explora la vida en comú a través de la gastronomia, la pintura, la música, l’arquitectura, els jocs amb el llenguatge i moltes altres propostes que beuen de l’heterogeneïtat; de la mixtura i la hibridació.
Les accions comptaran amb la participació de Noemi Neri, Saba Moradi, Neus Berenguer, Isabel Cuéllar, Nicolás Mazzoni, Mariana Bandeira, Carolina Trujillo Rocha, Sun Katalay, José Vaquerizo, Olexandr Pavlov, Francesco Rondelli, Soledad Martín, Nancy Carrillo, Paco Inclán, Sonia Martínez, Irene Llàcer i Gema Gil.
L’Escola de Sabers Diversos de ‘Poliglotía’
El programa ‘Poliglotía’ va arrancar en 2021 amb l’objectiu de generar un espai de trobada en el museu, des d’una perspectiva híbrida i intercultural. El programa està coordinat per Paco Inclán, escriptor i professor d’espanyol per a persones migrants i refugiades. La metodologia s’inspira en l’atmosfera d’una classe d’aprenentatge d’idiomes, en la voluntat per a entendre i explicar-se i l’acostament a altres visions a través del llenguatge.