L’artista exposa obres relacionades amb la ciutat d’Ontinyent de la mà de tres col·lectius artístics.
Durant el mes la ciutat d’Ontinyent compta amb una gran varietat d’exposicions col·lectives y activitats vinculades a les arts plàstiques i visuals i Lluci Juan participa en tres d’elles. Les obres exposades tracten temes relacionats amb fets de la Vall d’Albaida dels últims 10 anys fins a l’actualitat vinculades a qüestions de gènere, l’anàlisi de les polítiques culturals i l’activisme artístic. Es tracta d’obres multidisciplinàries que empren de la fotografia, l’acció i peces escultòriques de xicotet format a partir de l’arxiu fotogràfic.
Les tres obres tenen un fil conductor basat en els fets a què fan referència: a l’espai cultural El Filaner de la Fundació Salvador Mollà exposa 5 fotografies de seu Arxiu Fotogràfic que fa referència a iniciatives culturals portades endavant per la ciutadania entre l’any 2014 i 2019.
Al Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida Lluci Juan exposa dos peces escultòriques que, a partir d’imatges de l’Arxiu Fotogràfic, mostra dos iniciatives culturals al barri de la Vila d’Ontinyent. Es tracta d’una imatge de Dones el Carrer, el treball de Lluci Juan que recull experiències de dones en territoris rurals a l’espai públic, fet l’any 2015 en el context d’Art a la Vila, a partir d’un testimoni que feia malla als carrers de la Vila. L’altra mostra una imatge de l’Espai Pictòric, l’activitat que Lluci Juan organitzava amb la col·laboració de Font d’Art en el context de Fira Vila, la fira d’artesania i productes de proximitat que va tindre lloc en aquest barri des de l’any 2013 al 2018. Al Museu Fester d’Ontinyent es troba l’obra Cultura? , una acció realitzada a Aielo de Malferit el 26 de maig de 2023, últim dia de campanya per a les eleccions municipals. En ella es reprodueix en pintura els cartells de tots els candidats a l’alcaldia i sobre ells, simulant la tipografia oficial utilitzada durant la Capitalitat Cultural que la localitat va ostentar el 2022, es qüestiona la paraula cultura.
Les tres exposicions es promouen des de l’associacionisme. Com assenyala Lluci Juan “L’associacionisme ha estat clau per a impulsar propostes culturals en espais que estaven erms” “Aquesta etapa va ser fonamental per a mi, i em va permetre aproximar-me al territori ( conèixer espais, gent i costums) d’una manera que d’alta forma mai hauria estat possible.”L’exposició Dones Artistes Rurals de la Vall d’Albaida està impulsada pel grup format per les dones seleccionades a la convocatòria impulsada pel Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana. La fundació Salvador Mollà organitza cada any la tradicional Exposició de Nadal, on participen diferents artistes d’Ontinyent i la comarca. L’associació cultural Font d’Art, que porta activa des de fa més de 60 anys, ha organitzat El barri medieval de la Vila com a inspiració artística que va comptar amb una taula rodona el dia de la inauguració.
L’exposició Dones Artistes Rurals de la Vall d’Albaida es pot visitar al Museu Fester d’Ontinyent fins al 12 de gener els dissabtes i diumenges d’onze a una i mitja. L’exposició a la Fundació Salvador Mollà està oberta fins al 7 de gener els diumenges d’onze a una del migdia i de diumenge a dimecres amb visites concertades. El barri medieval de la Vila com a inspiració artística, l’exposició organitzada per Font d’Art, es podrà visitar fins al 27 de gener al MAOVA de dimarts a diumenge de deu a dos i de cinc a huit (dissabtes de vesprada obri i tanca una hora més tard).