NAIX EL PROGRAMA D’ADQUISICIONS ‘COL·LECCIONS UNIVERSITATS PÚBLIQUES VALENCIANES I LA CAÑADA BLANCH’

NAIX EL PROGRAMA D’ADQUISICIONS ‘COL·LECCIONS UNIVERSITATS PÚBLIQUES VALENCIANES I LA CAÑADA BLANCH’

La Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Fundació Cañada Blanch adquiriran obres de les galeries valencianes per a integrar-les en les seues col·leccions per valor de 30.000 euros

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València inaugurarà el dimecres, 18 de setembre, l’exposició Trobades i desacords: retrats de la connexió, una mostra en què les 18 galeries integrants de LAVAC (l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana) mostren el treball dels seus artistes. Amb aquesta exposició s’inaugura una iniciativa que pretén donar suport a la producció artística i el teixit cultural valencià: el programa d’adquisicions ‘Col·leccions Universitats Públiques i la Cañada Blanch’, amb el qual les dues universitats públiques de la ciutat: la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, i la Fundació Cañada Blanch adquiriran obres per a ampliar les seues respectives col·leccions d’art contemporani.

Des del 2014, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull el conegut ‘Premi Adquisició Cañada Blanch’, una exposició organitzada per la Universitat de València i la Fundació Cañada Blanch amb la qual aquesta última comprava una obra d’una galeria de LAVAC per valor de 9.000 euros. En aquesta edició, aquesta iniciativa que celebra la novena edició, es reformula i fa un salt quantitatiu i qualitatiu. La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València adquiriran art contemporani i se sumen a aquesta proposta, que ha incrementat la seua dotació econòmica fins als 30.000 euros. Aquest augment ha sigut possible gràcies a la contribució de 10.000 euros a càrrec de cadascuna de les tres parts per a adquirir obra. En acabar l’exposició, cadascuna de les entitats incorporarà a les seues col·leccions una de les obres exposades, enfortint el compromís institucional amb la promoció i conservació de l’art contemporani. És així com naix el programa d’adquisicions ‘Col·leccions Universitàries Públiques Valencianes i la Cañada Blanch’, que tindrà un caràcter biennal.

L’exposició d’enguany, comissariada per Ángela Montesinos, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, no solament pretén reflectir la interconnexió entre tecnologia, globalització i història, sinó també ser un testimoniatge de les relacions humanes i el nostre vincle amb la natura.

D’aquesta manera, s’incita a reflexionar sobre com, malgrat la diversitat de les nostres experiències, compartim un teixit comú. Així, l’obra d’art, independentment de la seua tècnica o material, és capaç de dialogar sobre aquestes interseccions de la vida humana i natural, del passat i del present, de l’individual i el col·lectiu.

Les galeries que participaran en aquesta edició són: Luis Adelantado, Galería Ana Serratosa, Benlliure, Isabel Bilbao, Alba Cabrera, Cànem, Casa Bancal, Galería Cuatro, Gabinete de Dibujos, Jorge López Galería, La Merceria, Espai Nivi Collblanc, Rosa Santos, SET Espai d’Art, Shiras Galería, Galería Thema, Vangar i Tuesday to Friday.

Després de la cloenda a La Nau de la Universitat, l’exposició itinerarà al novembre al campus de la UPV a Gandia, i finalment les obres adquirides passaran a formar part de les col·leccions de les tres entitats.

error: Content is protected !!