SEDAJAZZ REBRÀ EL PREMI D’HONOR DE LA MÚSICA VALENCIANA 2021

  • La cerimònia de lliurament dels IV Premis Carles Santos tindrà lloc el 26 de novembre al Teatre Principal de Castelló
  • Diversos ‘hits’ valencians marcaran el fil conductor de la gala amb arranjaments fets expressament per a l’ocasió i interpretats per veus conegudes del panorama musical

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat el Premi d’Honor de la Música Valenciana 2021, que concedeix Cultura de la Generalitat en el marc de la quarta edició dels reconeixements autonòmics Carles Santos de la Música Valenciana, que enguany se celebren el 26 de novembre al Teatre Principal de Castelló de la Plana.

En un acte en el qual s’han convidat les nominades i els nominats a les diferents categories, el conseller Marzà ha anunciat que “el premi d’Honor de la Música Valenciana és per a Sedajazz, un col·lectiu de músics de primer nivell que enguany celebren 30 anys no només als escenaris, sinó en la seua vessant formativa d’on han eixit tants artistes de prestigi dedicats al jazz”.

“Considerem molt apropiat aquest reconeixement perquè Sedajazz ha esdevingut un punt de trobada per a crear, per a aprendre i per a difondre el jazz en l’àmbit internacional.  És un projecte singular d’ensenyament de música creativa, promotora de concerts i festivals, segell discogràfic i una marca que referencia a més de cent músics professionals formats a través del contacte directe amb el millor jazz internacional”, ha comentat Vicent Marzà.

Col·lectiu de músics Sedajazz

Va nàixer l’any 1991 i està liderat per Francisco Ángel Blanco ‘Latino’. Amb formats diversos com big band, ensemble, dixieland, orquestra, marching band, grups de corda, trios o quartets, el Col·lectiu de músics Sedajazz ofereix la possibilitat de múltiples sonoritats i espectacles molt diversos que els han dut a estar considerats, per especialistes i públic aficionat, com una de les millors i més completes agrupacions de músics de jazz del panorama europeu.

Gràcies a l’esforç i col·laboració de tot el seu elenc d’artistes, Sedajazz representa una iniciativa cultural d’apropament a la música. Amb la creació de seminaris internacionals, cursos i tallers de formació en els quals participen figures del jazz mundial, el Col·lectiu posa de manifest el seu potencial pedagògic, avalat per l’èxit obtingut així com pel reconeixement mediàtic i institucional.

Una cerimònia basada en temes musicals valencians que van marcar èpoques

La música, en totes les seues variants i manifestacions, serà el fil conductor de la cerimònia dels IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Cançons de la música valenciana de tots els estils i èpoques seran els fonaments que bastiran una gala dinàmica, plena de ritme, on els músics seran una vegada més els protagonistes.

Segons el director artístic de la cerimònia, Vicent Colonques: “Veus conegudes de la música valenciana actual interpretaran ‘hits’ valencians arranjats expressament per a l’ocasió i l’escenografia situa en tot moment la música en el centre”.

Les nominacions a les 14 categories dels Premis Carles Santos 2021

Cal recordar que fa unes setmanes es van anunciar els nominats i nominades en les 14 categories als premis.

En la categoria de millor artista o grup revelació les finalistes són Esther, per ‘Les teues ales’; Las Libelu, per ‘Otro mundo’; Sandra Monfort, per ‘Niño, reptil, ángel’; i Twin, per ‘Twin’.

En la categoria de millor disc de pop trobem Júlia, per ‘Casa’; Laura Esparza i Carlos Esteban, per ‘Espais’; Luis Prado, per ‘El tsunami emocional’; i Valira, per ‘Supernova’.

Pel que fa a millor disc de rock els finalistes són Joe Pask, per ‘Jo i el món’; Junior Mackenzie, per ‘Now that we are dead’; Mafalda, per ‘Les infelices’; i Santero y los Muchachos, per ‘Cantina’.

En la categoria de millor disc de música urbana els nominats i les nominades són Aina Palmer, per ‘Fallanca’; Ding-Dong System, per ‘La nave de la no-party’; Maluks, per ‘Som i vibrem’; i Zoo, per ‘Llepolies’.

En la categoria de millor disc de jazz els finalistes són Alex Conde, per ‘Descarga for Bud’; Autòctone, per ‘Sons de rapsoda’; Javier Vercher, per ‘Agricultural wisdom’; i Sedajazz Bing Band, per ‘Sinergia’.

En la categoria de millor disc de fusió i mestissatge han resultat nominats i nominades 2i2 Quartet per ‘2020’; Besarabia, per ‘Animal republic’; Eva Olivencia, per ‘Viure’; i Xiomara Abello, per ‘Flor de xicoia’.

En la categoria de millor disc de cançó d’autor, les propostes nominades són Jonathan Pocoví, per ‘El vals de los desobedientes’; Nacho Casado, per ‘Amor, música & lágrimas’; Òscar Briz, per ‘Amor i psicodèlia en temps de virus’; i Ovidi4, per ‘L’Ovidi se’n va a la Beckett’.

Pel que fa al millor disc de música tradicional popular trobem com a finalistes Aljub, per ‘Cor de magrana’; Aigua, per ‘Noninó’; Cati Plana i Pau Puig, per ‘Tretze vares’; i Les Folies de Carcaixent, per ‘A l’estil del país’.

En la categoria de millor disc de recuperació de patrimoni musical les propostes finalistes són Capella de Ministrers, per ‘Mediterrània’; Jordi Sanz, per ‘Félix de Santos. Obras de concierto’; Marta Estal i Daniel Ariño, per ‘Manuel Palau: música per a veu i piano’; i Trio Cabanilles, per ‘Tubarum Convivium’.

En la categoria de millor disc de clàssica contemporània els nominats són Duo Álvarez-Luján, per ‘Inèrcies’; La Dispersione, per ‘L’alquimista’; Spanish Brass, per ‘Spanish Brass (a) Live’; i Valencia Baryton Project, per ‘Haydn: Baryton trios’.

En la categoria de millor disc de música per a famílies trobem Iruixa + Skargots, per ‘Iruixa + Skargots’; La Factoria de Sons, per ‘Un munt de cançons’; Marcel el Marcià, per ‘Secrets dins d’una caixa dins d’un calaix’; i Ramonets, per ‘Flipa’.

La categoria de millor disseny ha tingut com a finalistes a Carles Rodrigo, pel disseny del disc ‘Twin’, de Twin; Jorge Lawerta, pel disseny del disc ‘Balboa lovers’, de Le Dancing Pepa; Mònica Llop, pel disseny del disc ‘Jo i el món’, de Joe Pask; i Realmente Bravo, pel disseny del disc ‘Titulares indiscutibles’, d’Hermano Salvaje.

En l’apartat de millor gira, els finalistes són El Diluvi, per ‘Els amants’; Maluks, per ‘Som i vibrem’; Xavi Sarrià, per ‘No s’apaguen les estreles’; i Zoo, per ‘Llepolies’.

Finalment, en la categoria de millor vídeo trobem Cavallets Produccions pel vídeo ‘Butano y amor’, d’Amor Butano; La Casa Calba, pel vídeo ‘Plàstic’, d’El Triangulista; Òrbita, pel vídeo ‘Benasque’, de Twin; i Volcànica Media, pel vídeo ‘Llepolies’, de Zoo.

Cal destacar que a banda d’aquestes 14 categories també es lliuren el premi al millor disc i millor cançó entre tots els nominats en les categories d’àlbum, a més del premi del públic, que s’atorga per les votacions populars a través del web dels premis www.premissantos.com.

error: Content is protected !!